Vodeni ogledi

Organizirani obiski knjižnic so oblika skupinske knjižne in knjižnične vzgoje, namenjeni otrokom v predšolskem in šolskem obdobju. Za obisk se lahko dogovorite po telefonu ali nam svoje želje sporočite po e-pošti. Stopite v stik s knjižnico, ki bi jo želeli obiskati.

Za vrtce

Predšolskim otrokom na obisku v knjižnici pokažemo knjižnico in predvsem otroški oddelek. Povemo ali preberemo jim pravljico ter se skupaj pogovorimo o zgodbi, se naučimo, kdo je pisatelj in kdo ilustrator, kje knjige kupimo in kje si jih izposodimo. Otroke naučimo pravilnega ravnanja s knjigo in drugim knjižničnim gradivom.

Za osnovne in srednje šole

Učencem osnovnih in srednjih šol predstavimo celotno knjižnico, razložimo, zakaj so nekatere knjige na oddelku za leposlovje in druge na strokovnem oddelku. Ogledamo si tudi neknjižno gradivo, kot so filmi in glasba na različnih nosilcih. Otroke te starosti naučimo tudi samostojne uporabe kataloga Cobiss, s čimer jih seznanjamo z različnimi vrstami informacijskih virov in navdušujemo za branje ter ponoven obisk knjižnice.

Osnovnošolci sedmih razredov in srednješolci prvih letnikov pa lahko knjižnice obiščete tudi v okviru nacionalnega projekta Rastem s knjigo, v katerem vas navdušujemo za branje kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature, knjižnico pa predstavimo kot zanimivo in privlačno okolje, ki ga lahko obiščete tudi v prostem času. Ob zaključku obiska prejmete knjigo.

Literarni sprehodi po Ljubljani

Literarni sprehodi po Ljubljani so bibliopedagoška oblika izobraževanja, ki jo prirejamo za skupine starejših vrtčevskih otrok, za osnovnošolce v prvi triadi, za njihove vzgojitelje in učitelje. V sproščenem vzdušju, ki ga ponuja sprehod po stari Ljubljani, ob hkratnem ogledu kulturnih spomenikov in kulturnih ustanov (npr. antikvariata, knjigarne, lutkovnega gledališča ...) tako izvajamo književno, knjižno in knjižnično vzgojo ter uro pravljic izven prostorov knjižnice in oživimo poti Ljubljane na poseben in pravljičen način, primeren za otroke.

Za literarni sprehod se lahko dogovorite po telefonu: 01 30851 61 ali pa nam svoje želje sporočite po e-pošti.

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Junij 2023 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri