Naša sodelovanja

V Mestni knjižnici Ljubljana vzpostavljamo različne oblike sodelovanja s približno 550 organizacijami, združenji, društvi, podjetji in posamezniki. Svojo vidnost in prepoznavnost utrjujemo z udeležbo na sejmih, festivalih in bazarjih.

Sodelovanje in povezovanje z ostalimi knjižnicami v Sloveniji in tudi prek meja

Sodelovanje z različnimi knjižnicami v Sloveniji nam daje širino delovanja in omogoča našo prepoznavnost na nacionalni ravni. Izvajamo naloge osrednje območne knjižnice za osem knjižnic osrednjeslovenske regije ter sodelujemo s knjižnicami v tujini prek skupnih projektov, mobilnih partnerstev ter individualnih in skupinskih študijskih obiskov.

Sodelovanje s knjižničarsko stroko

Za razvoj storitev knjižnice sta pomembna aktivno delovanje zaposlenih v Mestni knjižnici Ljubljana v strokovnih telesih in sodelovanje z glavnimi akterji na področju stroke (Oddelek za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo, Center za razvoj knjižnic (CeZaR) pri NUK-u, Zveza bibliotekarskih društev Slovenije (ZBDS), njene sekcije in delovne skupine ter Društvo šolskih knjižničarjev Slovenije).

Sodelovanje in povezovanje z drugimi akterji s področja javnega delovanja

Pri doseganju ciljev v okviru javne službe se povezujemo v partnerstva z drugimi kulturnimi ustanovami (muzeji, kini, galerije, glasbene ustanove in arhivi), različnimi izobraževalnimi ustanovami (vrtci, osnovne, srednje in višje šole, fakultete, Andragoški center RS, Univerza za tretje življenjsko obdobje), društvi (Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS in Bralno društvo Slovenije) ter ustanovami s področja prostovoljstva, z nevladnimi ustanovami in lokalno upravo.

Knjižnica sodeluje z Ministrstvom za izobraževanje, znanost, kulturo in šport, Javno agencijo za knjigo RS, Zavodom RS za zaposlovanje, Uradom za delo Ljubljana, Uradom za mladino MOL, Uradom za mladino RS.

thlsidebar

pionirska


Koledar

« September 2023 »
Po To Sr Če Pe So Ne
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri