Včlanite se

Za vpis v MKL potrebujete osebni dokument, s katerim se oglasite v katerikoli naši knjižnici in opravite vpis. Ob poravnavi enoletne članarine boste poravnali še strošek za člansko izkaznico – Urbana. V kolikor Urbano že imate, jo prinesite s seboj in v knjižnici vam bomo nanjo natisnili vašo evidenčno številko ter če bo potrebno tudi ime in priimek.

Otroci do 14. leta starosti se vpisujejo ob prisotnosti enega od staršev ali skrbnika, ki mora imeti s seboj svoj osebni dokument in osebni dokument (lahko tudi rojstni list) otroka. Mladostniki od 14. leta starosti pa se lahko vpišejo samostojno s svojim osebnim dokumentom. Otroci in mladostniki morajo imeti za izposojo gradiva iz mladinskih oddelkov knjižnic MKL svojo člansko izkaznico.

Urbana – članska izkaznica

Mestna kartica Urbana je tudi članska izkaznica Mestne knjižnice Ljubljana. Če svojo Urbano že imate, jo ob vpisu v knjižnico prinesite s seboj. Če ste že naš član ali bi to radi postali in še nimate svoje Urbane, jo lahko kupite v knjižnici po veljavnem ceniku

Uporaba knjižnice in knjižničnih storitev je mogoča le s člansko izkaznico – Urbano. V vseh knjižnicah MKL sta omogočena nakup kartice Urbana in njeno polnjenje z dobroimetjem.

Ob prvem vpisu vašega predšolskega otroka v katerokoli našo knjižnico boste zanj prejeli brezplačno Urbano – člansko izkaznico knjižnice. Izberete lahko Urbano, ki jo bo otrok lahko kasneje koristil tudi za druge storitve v Mestni občini Ljubljana (LPP, BicikLj, vzpenjača ipd.), ali pa izberete Urbano, ki bo zgolj za uporabo knjižničnih storitev. Ob vpisu imejte s seboj otrokov in svoj osebni dokument.

Spletni vpis

V knjižnico se lahko polnoletne fizične osebe vpišete s spletnim obrazcem in spletnim plačilom članarine, ki znaša 15,00 EUR. V spletni obrazec vnesite svoje osebne podatke, kot so navedeni v vašem osebnem dokumentu.

Obveščamo vas, da je za uveljavljanje ugodnosti postopek vpisa potrebno opraviti osebno v knjižnici. Prav tako spletnega vpisa ne morejo koristiti pravne osebe.

Navodila za spletni vpis najdete tukaj

Po opravljenem spletnem vpisu in plačilu članarine lahko dostopate do vseh naših oddaljenih storitev: izposoja e-knjig na portalu Biblos, e-viri, uporaba storitve Moja knjižnica, rezervacija izposojenega in naročilo prostega gradiva. Za uporabo ostalih storitev knjižnice, ki jih opredeljuje 16. člen Pravilnika o poslovanju MKL z uporabniki, opravite dopolnitev vpisa ob prvem obisku katerekoli naše knjižnice.

Spletni vpis je še posebej primeren za vse, ki ne živite v Ljubljani ali v Sloveniji, saj omogoča uporabo e-knjižnice z oddaljenim dostopom. V Bibilosu imamo trenutno za vas naročenih čez 2.800 e-knjig.

Navodila za plačilo dolga (tudi članarine) v knjižnici najdete tukaj

Ob morebitnih težavah in pri uveljavljanju znižane članarine (študenti, upokojenci) pri spletnem vpisu nam pišite na info@mklj.si.

Več o pogojih včlanitve in članstvu

Osnovne informacije za člane in uporabnike

Varovanje osebnih podatkov

Koledar

« September 2022 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri