Računalniki in tiskalniki

Uporaba javnih računalnikov

Uporaba javnih računalnikov v naših knjižnicah je za člane ter ostale obiskovalce brezplačna. Člani lahko računalnike brezplačno uporabljate eno uro na dan, ki jo lahko podaljšate še za dodatno uro, v kolikor ni rezervacij. Nečlanom so računalniki brezplačno na voljo 15 minut. Za več kot 15 minut in do ene ure dnevno se nečlanom storitev zaračuna po veljavnem ceniku. Računalniki so namenjeni uporabi nameščene programske opreme ter za pregledovanje in uporabo virov dostopnih preko interneta.

Tiskanje in fotokopiranje

V knjižnici lahko tiskate in fotokopirate s pomočjo sistema Papercut. Pred tem morate na svoj račun naložiti kredit. Na evidenci izposoje kupite predplačniško kartico in za nalaganje dobroimetja sledite navodilom na kartici. V nekaterih knjižnicah je s predplačniškim sistemom urejeno tudi fotokopiranje.

Za tiskanje lahko uporabite tudi storitev Printboks, ki omogoča samopostrežno tiskanje in je na voljo v Knjižnici Otona Župančiča, Knjižnici Jožeta Mazovca, Knjižnici Bežigrad, Knjižnici Prežihovega Voranca, Knjižnici Šiška, Knjižnici Fužine, Knjižnici Rudnik, Knjižnici Šentvid ter Knjižnici Črnuče.

Način uporabe javnih računalnikov

  • Želeni računalnik lahko predhodno rezervirate preko storitve MyPC.
  • Ob prijavi na računalnik v knjižnici vnesite številko vaše članske izkaznice ter geslo, ki ga dobite v knjižnici in ga uporabljate tudi pri storitvah Moja knjižnica.
  • Omogočena je možnost tiskanja, v nekaterih knjižnicah tudi uporaba preslikovalnika (navodila).

thlsidebar

pionirska


Koledar

« September 2022 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri