Medknjižnična izposoja

Medknjižnična izposoja je plačljiva storitev, ki zagotavlja dostopnost knjižničnega gradiva, saj omogoča naročanje tistega gradiva, ki ga v MKL nimamo ali pa je izposojeno. Gradivo iz naših knjižnic posredujemo tudi drugim slovenskim knjižnicam.

Lahko si izposodite vse vrste knjižničnega gradiva ali naročite kopije, ki vam jih elektronsko posredujemo.

Naročanje:

1. z elektronsko naročilnico:

2. neposredno iz kataloga COBISS+

Ob izbranem gradivu na katalogu kliknite na gumb MEDK. IZP. (medknjižnična izposoja), kar vas poveže s servisom Moja knjižnica, za katero potrebujete številko članske izkaznice in geslo, ki ju pridobite v knjižnici. V polje za vpis opombe navedite eno izmed izbranih knjižnic, kjer boste gradivo prevzeli in kasneje tudi vrnili: Knjižnica Bežigrad, Knjižnica Jožeta Mazovca, Knjižnica Otona Župančiča, Knjižnica Prežihov Voranc, Knjižnica Šiška, Slovanska knjižnica.

3. osebno v naših knjižnicah.

Dobavni in izposojevalni rok

Dobavni rok gradiva je 2 do 5 delovnih dni. V izjemnih primerih se dobavni rok podaljša. Izposojevalni rok gradivu in možnost podaljševanja določi knjižnica, ki gradivo posreduje. Preklic naročila in prošnje za podaljšanje roka izposoje sporočite kontaktni osebi telefonsko (vsak delovnik od 9. do 12. ure), preko e-pošte ali spletne storitve Moja knjižnica.

Cenik

Medknjižnična izposoja je plačljiva storitev, ki se obračunava po ceniku storitev. Pogoj za naročila so poravnane finančne obveznosti do MKL.

  • posredovanje gradiva: 7 EUR
  • elektronsko posredovanje kopij gradiva: 3 EUR

V primeru preklica naročenega gradiva poravnate morebitne nastale stroške.

Zamudnino in odškodnino za poškodovano ali izgubljeno gradivo zaračuna vsaka knjižnica po svojem veljavnem ceniku.

Mestna knjižnica Ljubljana v okviru opravljanja posebnih nalog osrednje območne knjižnice uporabnikom omogoča iz splošnih knjižnic Osrednjeslovenskega območja brezplačno medknjižnično izposojo strokovnega gradiva in gradiva, ki se uporablja v študijske namene.

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Oktober 2022 »
Po To Sr Če Pe So Ne
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri