Potujoča knjižnica

Vodja
Neja Drevenšek

Kersnikova ulica 2
01 308 51 25
Dostop za invalideBrezžični dostop
Obratovalni čas:

Obratovalni čas v letu 2021


Posebna obvestila

 

O knjižnici

Potujoča knjižnica je splošna knjižnica, ki deluje v posebej prirejenem avtobusu imenovanem bibliobus. Z njim obiskujemo tiste podeželske kraje in urbane predele, kjer ni stacionarnih knjižnic in kjer je oddaljenost od splošnih knjižnic velika. Med naša redna postajališča spadajo izbrani kraji v Mestni občini Ljubljana in nekateri kraji v devetih občinah osrednje slovenske regije: Občina Dobrova – Polhov Gradec, Občina Dol, Občina Brezovica, Občina Horjul, Občina Ig, Občina Medvode, Občina Velike Lašče, Občina Škofljica, Občina Vodice. Naša posebnost pa so redni obiski moškega in ženskega zapora na Igu, nekateri domovi in centri za starejše, vrtci ter Rehabilitacijski center Soča.

Uporabniki Potujoče knjižnice so oproščeni članarine, saj le ta ne omogoča enake ponudbe in storitev kot katera izmed stacionarnih knjižnic Mestne knjižnice Ljubljana. Ob obisku katerekoli druge knjižnice v naši mreži, član poravna članarino po veljavnem ceniku.

Bibliobus omogoča:

  • avtomatizirano izposojo,
  • možnost predvajanja filmov na projekcijsko platno,
  • dvigalo za invalide,
  • otroški kotiček,
  • 6.500 enot knjižnega gradiva in
  • 600 enot neknjižnega gradiva (glasba, filmi).

Facebook

 

Potujoče knjižnice

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri