Album Ljubljane

album logo

Kakšna je bila Ljubljana nekoč? Kakšen je bil običajni in praznični dan Ljubljančanov v času naših dedkov in babic? Osebni in družinski spomini povedo ogromno, vendar se zelo hitro izgubijo... ohranimo jih zanamcem!

Delite z nami fotografije iz vašega starega družinskega albuma in tako sodelujte pri gradnji dragocenega pomnika kulturne dediščine našega mesta.

Album Ljubljane namenjamo vašim osebnim spominom, shranjenim v družinskih albumih in na podstrešjih. Na to mesto lahko postavite predvsem digitalne kopije fotografij, lahko pa tudi kopije pisem, osebnih dokumentov in predmetov, ki jih želite prispevati v skupno zakladnico in jih tako deliti s someščani.

Album Ljubljane je del Albuma Slovenije, ki se nahaja na domoznanskem regijskem portalu Kamra, v katerem sodelujejo slovenske splošne knjižnice. Spomin, ki ga vnesete v Album Ljubljane, se avtomatično uvrsti tudi v Album Slovenije. Album Slovenije zajema gradivo, nastalo na območju Slovenije, zamejstva in Slovencev po svetu v 20. stoletju.

Ob prvem vnosu spominov v Album Ljubljane je potrebno izvesti preprosto registracijo, ob vsakem nadaljnjem vnosu pa se prijavite z uporabniškim imenom in geslom. Za dodajanje fotografij kliknite tukaj.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri