Ljubljana med nostalgijo in sanjami

Sodelavci v Slovanski knjižnici od leta 2012 pripravljamo domoznansko revijo, ki se večinoma napaja iz našega cikla domoznanskih razstav Ljubljana med nostalgijo in sanjami. Predstavljamo točke ljubljanske kulturne dediščine od preteklih časov, kakor jih lahko razberemo iz naših gradiv (nostalgija) in nakazujemo, k čemu te točke težijo v bodoče (sanje).

Poleg razstav pripravljamo tudi tematsko enotne cikle predavanj in filmskih projekcij Ljubljana v gibljivih slikah. Na ta način se nam oblikujejo vedno novi korpusi gradiv, člankov, posnetkov in drugih vsebin, ki so tematsko zaokroženi in skupaj zbrani pripovedujejo prav posebno zgodbo ljubljanske posebnosti, zanimivosti in ustvarjalnosti.

Predstavljamo jih v naši domoznanski reviji, ki jo izdajamo tudi s finančno pomočjo Mestne občine Ljubljana. Revija je konceptualno, oblikovno in vsebinsko izdelek zaposlenih v Mestni knjižnici Ljubljana, veseli pa smo, da vanjo lahko vključujemo tudi gostujoče prispevke zanimivih strokovnjakov različnih strok kot zunanjih sodelavcev.

Kje lahko kupite revijo LMNS?

V Slovanski knjižnici, Knjižnici Otona Župančiča, Knjižnici Prežihov Voranc, Knjižnici Jožeta Mazovca, Knjižnici Bežigrad, Knjižnici Šiška, Knjižnici Šentvid in Knjižnici Gameljne.
Cena za posamezno številko je 4 EUR.

Oglejte si številke prejšnjih letnikov

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri