Knjižnica Škofljica

Vodja
Alma Vidmar-Mederal

Ob pošti 29, 1291 Škofljica
01 308 57 60
LPP

3B, 3G (Škofljica Žaga)

Dostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon/
  • Tor17.0019.00
  • Sre/
  • Čet13.0015.00
  • Pet/
  • Sob/

Posebna obvestila

Od 2. marca 2021 omogočamo prevzem predhodno naročenega gradiva in vračilo gradiva v Kulturni dvorani Občine Škofljica na Šmarski cesti 3, ob torkih od 17.00 do 19.00 in četrtkih od 13.00 do 15.00.

O knjižnici

Knjižnica Škofljica

Knjižnica Škofljica je s svojimi dejavnostmi in prireditvami aktivno vpeta v kulturno življenje občine Škofljica. Pri izvajanju svojega poslanstva se povezujemo s šolo, vrtci, kulturnimi ter drugimi organizacijami v lokalnem okolju.

V knjižnici je ločen prostor za mlade bralce in udobna čitalnica za pregledovanje knjig, revij in časopisov. Na voljo je dostop do spleta, urejevalnika besedil ter do elektronskih zbirk.

Poleg številnih prireditev za odrasle: literarni knjižni klubi, potopisna in strokovna predavanja ter literarna srečanja in predstavitve avtorjev, v knjižnici mesečno gostimo tudi fotografske in slikarske razstave. Posebno skrb namenjamo aktivnemu delu z mladimi bralci, pripravljamo otroške ustvarjalne delavnice, knjižne uganke, sprejemamo organizirane obiske vrtčevskih skupin in šolske mladine ter prirejamo ure pravljic za otroke.

Najmlajšim obiskovalcem je na voljo urejen igralni kotiček s številnimi igračami za igranje. Posebnost knjižnice pa je zbirka igrač (okvirno 50), ki si jih lahko izposodite na dom. Prevladujejo predvsem lesene igrače, ker so prijetne in ekološke.

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri