Knjižnica Šiška

Vodja
Marjeta Kamenšek

Vodja izposoje
Anja Pušnik

Trg komandanta Staneta 8, 1000 Ljubljana
01 308 52 00
LPP

1, 25 (Avtomontaža)
3, 8, 18 (Slovenija avto)
5, 22 (Šišenska)

Dostop za invalideGarderobne omariceBrezžični dostopUNICEF varna točkaDostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon08.0019.30
  • Tor08.0019.30
  • Sre08.0019.30
  • Čet10.0019.30
  • Pet08.0019.30
  • Sob08.0013.00

O knjižnici

Knjižnica Šiška

Knjižnica Šiška se od leta 2008 nahaja v novih prostorih na Trgu komandanta Staneta 8 v stanovanjskoposlovnem objektu ob Celovški cesti v neposredni bližini postaje mestnega avtobusa.

Za obiskovalce so privlačna številna čitalniška in računalniška mesta, ki so razporejena po vseh prostorih knjižnice v dveh nadstropjih.

V pritličju vam je na voljo velika časopisna čitalnica s časniki in časopisi z različnih področij. Poleg časopisne čitalnice najdete v ločenem prostoru prostorno študijsko čitalnico, v kateri se dijaki in študentje pripravljajo na svoje šolske in študijske obveznosti.

Tako v pritličju kot v prvem nadstropju so razporejeni računalniki z dostopom do interneta in manjši čitalniški kotički. V knjižnici je omogočena uporaba brezžičnega omrežja (Libroam in Eduroam).

Posebnost knjižnice so edinstvene specializirane zbirke gradiva:

  • Kinološki kotiček ponuja gradivo o vzreji in vzgoji psov ter posameznih pasmah. Gradivo je namenjeno tako vsakdanji rabi, najdete pa tudi specializirana znanja, kot je vzgoja lovskih ali službenih psov. V okviru Kinološkega kotička pripravljamo redne izobraževalne delavnice za otroke o odgovornem lastništvu psa in o posebnostih in potrebah posameznih pasem.
  • Konjeniški kotiček ponuja zelo pestro gradivo tako s področja vzreje konj kot tudi s področja športnega konjeništva, od osnovnih veščin jahanja pa vse do vrhunskih znanj s tega področja. Knjige s tematiko športnega konjeništva dopolnjujejo tudi posamezni dokumentarni video posnetki, ki nazorno prikazujejo in pojasnjujejo delo s konji.

V Knjižnici Šiška pripravljamo številne zabavne in izobraževalne prireditve za vse starostne skupine obiskovalcev z različnimi interesi. Za otroke prirejamo ure pravljic, ustvarjalne delavnice in kinološke urice, ponujamo pa tudi delavnice tujih jezikov.

V sodelovanju z društvom Tačke pomagačke redno izvajamo srečanja Beremo s tačkami, na katerih otroci berejo knjige čisto pravim kužkom ter tako na prijeten način pridobivajo samozavest ob javnem nastopanju in utrjujejo tekoče in glasno branje. Otroci se ob dotiku in komunikaciji s potrpežljivim in dobro izšolanim pasjim terapevtom umirijo in dobijo pozitivno izkušnjo v stiku z živaljo.

Za odrasle redno prirejamo literarne večere, strokovna predavanja z različnimi aktualnimi temami, izobraževalne delavnice ter potopisna predavanja.

V knjižnici je na voljo antikvarna prodaja, to je prodaja odpisanega in podarjenega gradiva po zelo ugodnih cenah. Na policah je vedno pester izbor strokovnih, leposlovnih, mladinskih in otroških knjig.

Facebook

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri