Knjižnica Šentvid

Vodja
mag. Ana Zdravje

Prušnikova ulica 106, 1210 Ljubljana-Šentvid
01 308 52 10
LPP

1, 8, 25, 60 (Šentvid)

Dostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon8.0019.30
  • Tor8.0019.30
  • Sre8.0019.30
  • Čet10.0019.30
  • Pet8.0019.30
  • Sob/

O knjižnici

Knjižnica Šentvid

Ob popolni prenovi obstoječih prostorov in opreme leta 2014 je Knjižnica Šentvid dobila tudi novo podobo in poslanstvo – postala je Zelena knjižnica.

V skladu s svojim nazivom med drugim skrbi za zbirko gradiva s področja ekologije. V Knjižnici redno organiziramo Eko teden ter tako vsak mesec za en teden pripravimo dogodke za odrasle in otroke, s katerimi opozarjamo na okolje, naravo in prostor, v katerem živimo.

Knjižnica Šentvid domuje v pritličju večnadstropne stavbe. Svoj avtomobil lahko parkirate na manjšem parkirišču pred knjižnico. Knjižnica je dostopna tudi za invalidne osebe in mamice z vozički.

Knjižna zbirka obsega skoraj 53.000 enot leposlovne in strokovne literature za odrasle in mladino. Poleg knjig vas bo navdušila tudi obsežna in pestra zbirka neknjižnega gradiva, ki obsega več kot 6.000 enot zgoščenk, DVD-jev, CD-romov in zvočnih knjig.

V čitalnici lahko prebirate več kot 70 naslovov časnikov in časopisov v slovenskem in tujih jezikih. Obiskovalcem je na voljo dostop do svetovnega spleta ter knjigomat, s katerim si lahko sami izposodite in vrnete knjižno gradivo.

Za najmlajše prirejamo ure pravljic ter ostale oblike knjižnične vzgoje. Poskrbljeno je tudi za popotniške zanesenjake, ki lahko na mesečnih potopisnih večerih stopajo po stopinjah svetovnih popotnikov. V prostorih knjižnice so obiskovalcem na ogled različne tematske, priložnostne, jubilejne in druge aktualne razstave.

V zadnjih letih skušamo kulturni utrip Šentvida popestriti s spodbujanjem lokalnih ustvarjalcev, umetnikov in popotnikov, da nam v knjižnem hramu predstavijo sebe in svoje ustvarjanje.

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri