Knjižnica Savsko naselje

Vodja
Janja Jazbec

Belokranjska ulica 2, 1000 Ljubljana
01 308 53 40
LPP

2 (Savsko naselje)
12, 27 (Središka)
7, 19, 22 (Savske stolpnice)

Dostop za invalideBrezžični dostopDostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon/
  • Tor12.3019.00
  • Sre08.0015.00
  • Čet/
  • Pet/
  • Sob/

O knjižnici

Knjižnica Savsko naselje je manjša knjižnica, vendar z zbirko knjižničnega gradiva, lokacijo ter tehnično opremo dobro zadovoljuje potrebe lokalnega prebivalstva. Temeljita prenova prostorov in opreme v letu 2014 je še povečala njeno uporabnost in privlačnost.

Knjižnica se razprostira v dveh nadstropjih. V pritličju je oddelek z leposlovnim gradivom in zbirko filmov za odrasle ter otroški in mladinski oddelek. Za najmlajše imamo urejen prijeten kotiček – pravljično sobo, kjer je malčkom poleg knjižnega gradiva na voljo zbirka risank ter CD-jev s pravljicami in glasbo. Tedensko zanje pripravljamo tudi ure pravljic.

Strokovno gradivo se nahaja v prvem nadstropju, tam imamo tudi sodobno opremljeno in svetlo čitalnico, kjer lahko v miru prebirate knjige in revije. Vsi tedniki in mesečniki, vključno z aktualno številko, so vam na voljo za izposojo na dom.

Po knjižnici so razporejeni prijetni kotički s fotelji in mizicami, kjer lahko prek svojih prenosnikov dostopate tudi do brezžičnega omrežja. Uporabnikom sta na voljo tudi dva osebna računalnika z možnostjo tiskanja in optičnega branja.

Zunanja klančina omogoča dostop gibalno oviranim in družinam z otroškimi vozički.

Knjižnica Savsko naselje – Povezani z besedo

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri