Knjižnica Prežihov Voranc

Vodja
Barbara Marinčič

Vodja izposoje
Marija Plešej

Tržaška cesta 47a, 1000 Ljubljana
01 308 57 00
LPP

6, 6B (Stan in dom)
1 (Jadranska)

Dostop za invalideGarderobne omariceBrezžični dostopUNICEF varna točkaDostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon08.0019.30
  • Tor08.0019.30
  • Sre08.0019.30
  • Čet10.0019.30
  • Pet08.0019.30
  • Sob08.0013.00

O knjižnici

Velika, svetla in prostorna knjižnica - največja na območju Viča, se nahaja v pritličnih prostorih prepoznavne opečnate stavbe na Tržaški cesti 47a. Do nas pridete z LPP linijo št. 6, s kolesom ali z avtomobilom, saj je v bližini knjižnice parkirišče. Dostop v stavbo in gibanje po njej sta enostavna tako za invalide na vozičku kot za mamice z otroškimi vozički.

V prostem pristopu vam ponujamo bogato zbirko knjižničnih gradiv, od leposlovja in strokovne literature za mladino in odrasle, turističnih vodičev in zemljevidov, dnevnih časopisov in revij, do jezikovnih tečajev in zvočnic, filmov in glasbenih zgoščenk.

Če sami na policah ne uspete najti gradiva, se obrnite na zaposlene v knjižnici, ki vam bodo z veseljem pomagali z nasveti in odgovori na vaša vprašanja.

Dvorana Knjižnice Prežihov Voranc ima odličen večnamenski galerijski prostor, kjer gostimo številne vrhunske slovenske likovne ustvarjalce, akademske slikarje, kiparje, stripovske ustvarjalce ter fotografe. Občasno vam ponudimo na ogled tudi kakšno zanimivo gledališko predstavo. Prostor lahko naenkrat sprejme največ 80 obiskovalcev. O vseh dogodkih, ki jih ne smete zamuditi, pa vas lahko tudi obvestimo.

V knjižnici organiziramo številne prireditve za vse generacije. Odrasli ste še posebej vabljeni na naslednje dogodke:

  • Potopisna predavanja, ki potekajo vsak drugi torek v mesecu, od januarja do aprila ter od oktobra do decembra.
  • Izobraževalne delavnice Govorica telesa, ki jih organiziramo v sodelovanju z Borzo dela
  • S klikom v družbo znanja, računalniški tečaji za odrasle

Med prireditvami za otroke izpostavljamo:

Prijetno vzdušje vas čaka tudi v udobni čitalnici, kjer so vam na voljo številne revije in dnevno časopisje. Na voljo imate okrog 200 naročenih naslovov, od tega 40 revij za mladino in okrog 160 za odrasle. Dnevno časopisje lahko prebirate le v naših čitalnicah, vse ostalo, z izjemo najnovejših številk, si lahko izposodite tudi na dom. Prijetno bivanje na prostem, kjer lahko tudi kadite in uporabljate mobilni telefon, vam omogoča naš čitalniški atrij. Vabljeni!

Facebook

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri