Izbor popotniških spletnih portalov

Slovenski portali

Slovenski turistični portal – uradni slovenski turistični informacijski portal. Spletni turistični vodič po Sloveniji in načrtovalec poti, organizator potovanj, veleposlaništva v Sloveniji in v tujini.

Visit Ljubljana – uradno spletno mesto Ljubljane in regije Osrednja Slovenija, z informacijami o znamenitostih, prireditvah, rezervacijah hotelov, ogledih, izletih itd.

Inštitut za varovanje zdravja RS – nasveti za potnike : cepljenja, okužbe, nalezljive bolezni.

Ministrstvo za zunanje zadeve – najdemo informacije o tem, kaj lahko diplomatsko-konzularni oddelki RS po svetu storijo za vas.

Travel.Over.Net – forumi (ideje za izlete, oglasi, popotniški vtisi, turistične agencije), koledar dogodkov, fotogalerije, države sveta, potopisi uporabnikov itd.

Popotnik – klasična popotniška stran: delovne vize, druge koristne informacije, fotografski materiali in kratki potopisi.

 

Tuji portali

Lonely Planet – največji svetovni založnik potovalnih vodnikov. Na njihovi spletni strani najdete informacije nasvete in namige o potovanjih.

Trip Advisor – spletna stran, ki nudi popotniške informacije ter ocene in mnenja uporabnikov. Na voljo je tudi interaktivni popotniški forum.

VikiTravel – spletni projekt za ustvarjanje prosto dostopnih, celostnih, aktualnih in zanesljivih vsebin, ki služijo kot vodnik svetovnemu popotniku. Vsebine dodajajo in urejajo popotniki sami po vsem svetu.

Google street view – storitev, ki omogoča panoramske poglede ulic, mest in vasi ter virtualno potovanje po svetu z miško.

Travel blog – najpopularnejši in brezplačen spletni dnevnik za potnike po vsem svetu. Do njega lahko dostopate kjerkoli imate dostop do interneta in lahko svoj popotniški dnevnik pišete že med samim potovanjem.

Whatsonwhen – Bo v deželi, kamor boste pripotovali, velik dogodek? Tu najdete dogodke za vse okuse.

Road junky travel – Nasveti za poceni potovanja, delo v tujini. Inspiracije za klatenja za velike raziskovalce. Kot pravijo uredniki te strani: še so kamni na planetu, ki niso bili prevrnjeni!

Way to Russia – najpopularnejši spletni potovalni vodnik po Rusiji. Ureja ga skupina mladih Rusov za neruske popotnike. Informacije o destinacijah, praktični napotki, nočno življenje, nasveti za vize in ostalo.

Transitions abroad – spletna stran, ki napoti na druge spletne strani in portale, povezane s potovanji, študijem, delom in bivanjem.

Virtual tourist – turistično orientirana in zelo izčrpna stran za popotnike vseh vrst.

Exploration – potovanja, odkritja in raziskovanja. Klasična potopisna besedila, dnevniki, objavljeni v celoti. Nekaj avtorjev: Marco Polo, Richard Burton, Alexandre von Humboldt, Flaubert.

Eland – spletna stran založbe Eland, ki sistematično ohranja potopise, ki niso bili dolgo ponatisnjeni. Velik delež ne-anglosaksonskih avtorjev in skrbno izbrane povezave, tudi okoljsko ozaveščene.

Hack writers – napotki za pisanje potopisov in potopisi.

Society for the history of discaveries – ameriško društvo za zgodovino geografskih odkritij in raziskav, pomorsko zgodovino itn.

Literary traveller – potujte na destinacije, kot so jih videli in opisali znani svetovni pisci, in na destinacije, ki so povezana s književnostjo Potopisi, dnevniki. Prefinjeno.

Travel history – potovanje v preteklosti, stari turistični plakati, odkritja in raziskovanja.

World hum – spletni portal, ki objavlja kvalitetne zgodbe o potovanjih v najširšem pomenu besede. Kako nas potovanje spreminja in kako potovanje samo spreminja svet.

Strange maps – zemljevidi, tako realni kot fantazijski, ki so vse prej kot običajni. Med drugim: zgodovinski zemljevid Turčije, heksagonalni London, zemljevid Gagauzije, dežele poševnonoscev, naselitveni zemljevid Nizozemske, regionalni zemljevid švicarske politične mentalitete idr.

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Junij 2022 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri