Knjižnica Jožeta Mazovca

Vodja
Marjetica Škrlec

Vodja izposoje
Maja Božič

Zaloška cesta 61, 1000 Ljubljana
01 308 54 00
LPP

2, 9, 11, 20, 25 (Tržnica Moste)

Dostop za invalideDostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon08.0019.30
  • Tor10.0019.30
  • Sre08.0019.30
  • Čet08.0019.30
  • Pet08.0019.30
  • Sob08.0013.00

O knjižnici

Knjižnica domuje v drugem nadstropju Centra kulture Španski borci ob tržnici Moste. Kot ena izmed naših večjih knjižnic nudi prebivalcem vzhodnega dela Ljubljane, kot tudi vsem ostalim obiskovalcem, številne storitve. Nedavno smo prostor knjižnice razširili v del prvega nadstropja, kjer smo uredili bralnico, prostor, namenjen branju, pa tudi srečanjem in prireditvam. V bralnici je na voljo pestra izbira časopisov in revij.

V prvem nadstropju knjižnice smo pregledno uredili mediateko, kjer ponujamo pestro izbiro glasbenih zgoščenk, DVD-jev in CD-romov. Tu so vam na voljo tudi dodatna mesta za delo z računalnikom.

V letu medgeneracijskega sožitja smo začeli z dejavnostjo Šah v knjižnici, ki je iz druženja starejših in mlajših šahistov prerasla v stalno dejavnost. Če želite nadgraditi svoje znanje šaha, vabljeni v knjižnico, kjer lahko šahirate v družbi mojstra FIDE.

Otroci že od majhnega radi ustvarjajo in pri tem ne poznajo omejitev. Zato so delavnice, ki jih pripravljamo v knjižnici, namenjene vsem otrokom, ki bi se radi kaj novega naučili in se zraven še zabavali. Za najmlajše obiskovalce v knjižnici vsak teden potekajo ure pravljic, namenjene pa so otrokom od 4. leta starosti in potekajo tudi v angleškem jeziku.

V Točki za vseživljenjsko učenje lahko delate ob pomoči mentorja, ki vam individualno pomaga pri učenju z našim multimedijskim gradivom.

Sodelujemo tudi z Zavodom En knap, s katerim si delimo skupno stavbo. Skupaj gradimo Zbirko sodobnih scenskih umetnosti s poudarkom na sodobnem plesu, zato lahko v naši knjižnici najdete naslove tujih revij s področja plesa in bogato zbirko knjižnega gradiva o plesu. V teku je tudi digitalizacija posnetkov iz zasebnih zbirk ustvarjalcev.

Knjižnica se z lokalnim okoljem povezuje na številne načine. Ker želimo biti knjižnica za vso družino, upamo, da bo kmalu uresničen načrt za prenovo sedanje knjižnice v sodobnejši in funkcionalnejši prostor tako za člane kot za naključne obiskovalce. 

Facebook

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri