Knjižnica Glinškova ploščad

Vodja
Katarina Zidar Dolničar

Glinškova ploščad 11a, 1000 Ljubljana
01 308 53 30
LPP

6, 8, 11 (Ruski car)
14, 14B (Kališnikov trg, 7. septembra)

Dostop za invalideDostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon12.3019.00
  • Tor08.0015.00
  • Sre/
  • Čet12.3019.00
  • Pet/
  • Sob/

O knjižnici

Knjižnica Glinškova ploščad od leta 1993 predstavlja dela slovenskih ilustratork in ilustratorjev in je ena redkih knjižnic v Sloveniji, ki sistematično predstavlja tovrstno likovno zvrst. Knjižnico smo za to dejavnost izbrali zaradi od centra Ljubljane nekoliko odmaknjene lokacije, kjer tedaj sorodne dejavnosti še niso vzniknile, za razstave ilustracij oz. knjižnega slikarstva pa smo se odločili z namenom, da bi sledili poslanstvu knjižnice – knjižne ilustracije se v knjigi zlijejo z besedilom v celoto, na razstavi pa se predstavijo s samosvojo likovno govorico.

Vsako leto postavimo predvidoma dve razstavi, spomladi in jeseni, predvsem že uveljavljenih in odlikovanih ilustratorjev, obenem pa predstavimo tudi naše knjižnično gradivo v povezavi z njimi. Otvoritve razstav so vedno nekaj posebnega: v uvodu nam ilustratorja predstavi strokovnjak/-inja s področja umetnostne zgodovine in likovne kritike, v nadaljevanju pa prireditev popestrijo mladi glasbeniki ali recitatorji z okoliških šol ter drugi umetniški izvajalci.

Poleg zanimivih razstav je knjižnica opremljena z vsem, kar obiskovalci potrebujejo. Za odrasle je na voljo gradivo ter prijetni in svetli čitalniški prostori, otrokom pa velik oddelek, kjer se lahko igrajo, berejo ali pa v pravljični sobi prisluhnejo pravljicam na urah pravljic.

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri