Knjižnica Fužine

Vodja
Simona Prednik - Plantev

Preglov trg 15, 1000 Ljubljana
01 308 54 20
LPP

20, 22, 25 (Preglov trg)
11 (Archinetova)

Dostop za invalideDostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon8.0019.30
  • Tor8.0019.30
  • Sre8.0019.30
  • Čet8.0019.30
  • Pet8.0019.30
  • Sob8.0013.00

O knjižnici

Knjižnica Fužine

Knjižnica Fužine ima svoje prostore v Domu občanov Nove Fužine v središču Fužin in predstavlja osrednji kulturni prostor.

Poleg izposoje gradiva vam je na voljo brezplačna uporaba računalnika in dostop do interneta. V naši prostorni in svetli čitalnici lahko prebirate časnike, časopise in revije, v njej je tudi manjši razstavni prostor, ki je namenjen lokalnim in drugim umetnikom, kjer se predstavijo širši javnosti.

V čitalnici tedensko prirejamo literarne večere, delavnice, predstavitve novih knjig ter potopisna in različna strokovna predavanja. Zaradi velike obiskanosti naših prireditev postaja Knjižnica Fužine premajhna, zato večji del prireditev poteka v prostoru, ki je sicer namenjen uram pravljic. Tu tedensko pripovedujemo pravljice našim najmlajšim obiskovalcem, poleti pa se ure pravljic preselijo na prosto v Park Labirint umetnosti nedaleč proč od knjižnice.

Šolarji in dijaki lahko pri nas izkoristijo organizirano učno pomoč, ki jo izvajajo prostovoljci iz Projekta Skala. V letu 2011 smo pridobili nov prostor, v katerem izvajamo tečaje tujih jezikov v okviru Točke vseživljenjskega učenja in Borze znanja ter različne medgeneracijske ustvarjalne delavnice. Enkrat tedensko je odprta tudi Borza dela , kjer vam nudimo pomoč pri iskanju zaposlitve, pisanju prijav na razpise, pripravah na razgovor, enkrat mesečno pa v okviru Borze dela izvajamo delavnico na temo iskanja zaposlitve.

Zaposleni v Knjižnici Fužine se zavedamo pomembnosti vloge knjižnice v lokalni skupnosti, zato redno sodelujemo s Četrtno skupnostjo Moste, Svetovalnico Fužine in drugimi organizacijami ter projekti, ki se izvajajo na lokalni ravni: Fužinska fešta, Očistimo Fužine, Sosedski dan in Novoletni bazar.

Knjižnica Fužine na Facebooku

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri