Knjižnica Frana Levstika

Vodja
Maja Smole

Stritarjeva cesta 1, 1315 Velike Lašče
01 308 57 50
LPP

-

Dostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon12.3019.00
  • Tor/
  • Sre10.0015.00
  • Čet12.3019.00
  • Pet12.3019.00
  • Sob/

O knjižnici

Ali veste, da je Knjižnica Frana Levstika od Ljubljane najbolj oddaljena enota Mestne knjižnice Ljubljana? Najdete jo v samem središču Velikih Lašč, v prvem nadstropju Levstikovega doma.

Ob vstopu v knjižnične prostore se lahko sprehodite mimo razstav slik ali fotografij, ki krasijo hodnik – našo malo galerijo. V sami knjižnici je tudi razstava različnih upodobitev Martina Krpana.

Knjižnični prostor je zelo razgiban. Modro-zelene sobe so poimenovane po naših pomembnih možeh: soba Primoža Trubarja, soba Josipa Stritarja, soba Frana Levstika in soba Jožeta Javorška. Prosto dostopna je tudi spominska soba Frana Levstika in Josipa Stritarja, ki jo z veseljem razkažemo.

Knjižnica Frana Levstika je edini javni prosto dostopni prostor v lokalni skupnosti. Otroci lahko ob branju in računalniku čakajo na popoldanske dejavnosti, starši pa si čakanje krajšajo s prebiranjem revijsko dobro založene čitalnice in prijetnim druženjem v knjižnici.

Stritarjev večer in Levstikov večer

V sodelovanju z Občino Velike Lašče prirejamo Stritarjev in Levstikov večer. V začetku marca, ob rojstnem dnevu Josipa Stritarja, imamo Stritarjev večer. Večer je zastavljen pogovorno, z gostom. Gostili smo že Jurija Marussiga in Tadeja Goloba. Levstikov večer prirejamo konec septembra. Na ta dan se spomnimo Frana Levstika in njegovega ustvarjanja. Večer je zastavljen kot predavanje.

Ure pravljic

Pravljičarka Slava Petrič ne pripravlja le običajnih ur pravljic, temveč otrokom odstre svet pesmi, plesa, likovnega ustvarjanja in lokalne kulturne dediščine.

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri