Knjižnica dr. France Škerl

Vodja
Nina Ambrož

Vojkova cesta 87a, 1000 Ljubljana
01 308 53 20
LPP

20 (Nove Stožice)
6, 8, 11 (Smelt)
13 (Center Stožice)

Obratovalni čas:
  • Pon12.3019.00
  • Tor/
  • Sre8.0015.00
  • Čet12.3019.00
  • Pet8.0015.00
  • Sob/

O knjižnici

Knjižnica je umeščena v naselje BS3 in je zato lahko dostopna obiskovalcem. Ponaša se z Igroteko, posebno zbirko igrač, ki si jih lahko izposodite na dom. Igrače so namenjene tako otrokom od 1. leta dalje kot tudi mladim in odraslim, ki lahko izbirate med številnimi družabnimi igrami. Igrače so skrbno izbrane in narejene iz kakovostnih materialov.

Poleg kvalitetnih in didaktičnih iger so odraslim v knjižnici na voljo leposlovna, strokovna ter poljudna dela. Zbirka filmov na DVD-jih se stalno povečuje, ravno tako je bogata zbirka glasbe na CD ploščah. Za uporabnike so zanimivi tudi jezikovni tečaji, ki si jih lahko izposodijo na dom ter strokovni in dokumentarni filmi na DVD-jih.

V čitalnici lahko prebirate dnevno časopisje in revije, stare številke pa si lahko izposodite tudi na dom. Tri računalniška mesta omogočajo uporabnikom dostop do interneta in tiskanje.

V prvem nadstropju je računalniška učilnica s petnajstimi računalniškimi mesti, kjer se izvajajo računalniški in jezikovni tečaji v času odprtosti knjižnice in jo je mogoče tudi najeti.

Na oddelku za otroke so knjige za cicibane in mladostnike, glasba za otroke, risanke ter filmi. V pravljični sobi vsak teden pripravimo uro pravljic, enkrat mesečno se odvije ura pravljic z igračami iz igroteke in ustvarjalna delavnica izdelovanja igrač. V pravljični sobi enkrat mesečno priredimo tudi potopisno predavanje.

V razstavnih prostorih pri vhodu knjižnice se vsak mesec zvrsti druga tematska razstava.

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri