Knjižnica Bežigrad

Vodja
Nataša Grubar Praček

Vodja izposoje
Igor Andrin

Einspielerjeva ulica 1, 1000 Ljubljana
01 308 53 00
LPP

6, 8, 11, 19, 22 (Astra)
14, 14B (Hranilniška)
7, 20, 22 (Bežigrad)

Dostop za invalideBrezžični dostopUNICEF varna točkaDostop do interneta
Obratovalni čas:
  • Pon08.0019.30
  • Tor08.0019.30
  • Sre08.0019.30
  • Čet10.0019.30
  • Pet08.0019.30
  • Sob08.0013.00

Posebna obvestila

O knjižnici

Knjižnica Bežigrad

Knjižnica Bežigrad spada med večje knjižnice Mestne knjižnice Ljubljana in je standardno razdeljena na oddelke namenjene starostnim in ciljnim skupinam.

Na oddelku za otroke in mladino si lahko izposodite igroknjige za najmlajše, zgodbice za malo starejše, slikanice ter didaktične in družabne igrače. Otroci lahko vsak teden prisluhnete pravljicam na uri pravljic, se udeležite delavnic izobraževanja ali lutkovne predstave. Na oddelku za najmlajše je tudi prostor za igranje.

Mladostnikom je namenjen poseben del knjižnice, opremljen s kavči in LCD zaslonom, kjer si lahko ogledate film po lastni izbiri ali pa igrate družabne igre. Tudi prostor za reševanje domačih nalog vam je na voljo. Na oddelku je postavljena na ogled stalna zbirka Kristine Brenkove, ki je kot urednica, prevajalka ter kot avtorica postavila temelje dobre knjige za otroke mnogim generacijam.

Odraslim sta na voljo dve čitalnici, časopisna v pritličju in študijska v prvem nadstropju. Študijska čitalnica omogoča branje in študij s pomočjo računalnikov, v kotičku za vseživljenjsko učenje pa so vam na razpolago multimedijska gradiva za učenje tujih jezikov in računalništva.

Na filmskem oddelku lahko izbirate med številnimi filmi, ki si jih izposodite na dom ali pa si izbrani film ogledate na našem LCD zaslonu. Vsem ljubiteljem šaha je ta priljubljena igra na voljo v knjižnici.

Prireditve za odrasle so številne in raznolike. Ponujamo vam tudi izobraževanja na tedenskih ali celoletnih tečajih tujih jezikov.

Izbor gradiva v knjižnici je pester. Poleg strokovnih in leposlovnih knjig za vse starosti in v različnih jezikih ponujamo dnevno časopisje in revije ter bogato zbirko neknjižnega gradiva.

Knjižnica Bežigrad na Facebooku

Kje smo

 

Načrtuj potovanje z LPP

Dogodki v knjižnici

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri