Igroteka

Lokacije:

Kontaktna oseba: 

Mateja Klarič

Igroteka je urejena zbirka igrač namenjena izposoji na dom. Naša zbirka obsega okoli 1.800 kvalitetnih igrač, ki v veliki večini niso dostopne na trgu, pri nas pa so na voljo za uporabo in izposojo na dom.

Igrače si lahko brezplačno izposodite in se z njimi doma igrate skupaj z otroki. Član knjižnice si lahko izposodi igrače za obdobje treh tednov z možnostjo podaljšanja. Otroci si lahko igrače izposodijo le v spremstvu staršev. Tudi mladostniki in odrasli lahko izbirate med številnimi, predvsem miselnimi in družabnimi igračami, v naši igroteki ter si jih izposodite na dom.

Vrnjeno igračo pregledamo, očistimo in pripravimo za naslednjo uporabo glede na priporočila Zavoda za zdravstveno varstvo. Igrača mora biti vrnjena nepoškodovana in v celoti, v nasprotnem je potrebno plačati odškodnino. 

Kvalitetna igrača:

Pri nakupu igrač je naše vodilo kvaliteta igrače. Izdelana mora biti iz neoporečnih in kvalitetnih materialov, estetskih barv in oblik s preprosto mehaniko, predvsem pa mora biti varna. Dobra igrača spodbuja otroka k igri, raziskovanju, ustvarjanju in razvija njegovo domišljijo.

Učiteljem, vzgojiteljem in terapevtom ponujamo možnost izposoje igrač za učni ali terapevtski namen. Vrtci in šole si za svoje učne in pedagoške procese lahko izposodijo 10 igrač naenkrat.

Ali ste vedeli, da ...

  • igra krepi odnos med starši in otroki, kar je ključno za njihov razvoj?
  • obstaja komisija za oceno dobre igrače že od leta 1984?
  • si otrok preko igre pridobi večino potrebnih sposobnosti: govor, dojemanje zunanjega sveta, obvladovanje telesa, zavedanje prostora, odnosa do drugih?
  • je igra kot ogledalo, v katerem se zrcalijo otrokovo doživljanje, misli in želje?
  • si lahko družabne igre ali sestavljanke izposodite tudi mladostniki in odrasli?

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Junij 2022 »
Po To Sr Če Pe So Ne
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri