Elektronske zbirke

Uporaba elektronskih podatkovnih zbirk vam omogoča hiter dostop in enostavno uporabo želenih informacij. Do podatkovnih zbirk lahko dostopate od doma (dostop na daljavo) ali pa v naših knjižnicah.

Ebscohost RD nohtk

EBSCOhost vključuje celotne tekste skoraj 3.000 mednarodnih časnikov ter povzetke in vsebinske sezname 5.000 periodičnih publikacij. Dostopne so naslednje podatkovne zbirke s polnimi besedili: Academic Search Elite, Business Source Premier, ERIC, GreenFILE, Library, Information Science & Technology Abstracts, MasterFILE Premier, MEDLINE, Regional Business News.
Dostop na daljavo

pressreader kvadrat nohtk

Zbirka PressReader vam omogoča bralno izkušnjo dnevnega časopisja preko pametnih naprav z operacijskimi sistemi Android, iOS, Windows 8 ali BlackBerry 10. Preko portala LibraryPressDisplay lahko zbirko uporabljate preko dostopa na daljavo. Iz vaše zofe ali pa v mirnem okolju knjižnice lahko izbirate med več kot 7.300 naslovi dnevnega časopisja in revij, iz več kot 100 držav in v več kot 60 jezikih sveta.
Dostop na daljavo

TFL znak new 2015 color kvadratni

Portal Tax-Fin-Lex je namenjen vsem, ki potrebujejo ažurne davčne, računovodsko-finančne in pravne informacije. Predvsem pa pravnikom, odvetnikom, sodnikom, tožilcem, računovodjem, finančnikom, revizorjem, davčnim svetovalcem in okoljevarstvenikom.
Ponuja največjo bazo podatkov z vso veljavno zakonodajo, ki je osnova in se sproti ažurira, na njo pa so povezani vsi preostali dokumenti, kot so sodna praksa, strokovni članki, komentarji in praktične rešitve.
Dostop na daljavo

kanopy banner mali

Kanopy je platforma za pretočne videovsebine na zahtevo, namenjena uporabnikom splošnih in univerzitetnih knjižnic, ter ponuja bogato zbirko nagrajenih filmov in dokumentarcev. Na voljo vam je več kot 30.000 naslovov filmov, več kot 750-ih producentov in razvrščenih v 100 različnih kategorij.
Več o dostopu do platforme

ebonitete

EBONITETE.SI - je najsodobnejša aplikacija za popoln pregled več kot 200.000 slovenskih podjetij. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem poslovnem subjektu.
Dostop v prostorih knjižnice

onleihe

Onleihe je portal Goethe-Instituta, ki omogoča izposojo digitalnih medijev na daljavo. Uporabljajo ga lahko vsi zainteresirani uporabniki Mestne knjižnice Ljubljana s stalnim prebivališčem v Sloveniji, ki so registrirani kot Onleihe uporabniki Goethe-Instituta. Dostopne so leposlovne in strokovne e-knjige za različne starostne skupine, zvočne knjige, izbrani materiali za učenje nemščine, dnevni časniki in časopisi v nemškem jeziku, glasba in filmi. 
Dostop na daljavo

a39a6f25dc4540ba260d65470894f1a3 XL obrezana

Okno Kitajske je zbirka elektronskih knjig v pretežno kitajskem jeziku, ki jih je možno prebirati v elektronskem okolju Mestne knjižnice Ljubljana ali pa preko namenskih aplikacij za pametne prenosne naprave in osebne računalnike. Gradivo smo prejeli od Šanghajske knjižnice v okviru njihovega mednarodnega projekta Window of Shanghai. Zbirka je namenjena tako povezovanju kitajskih izseljencev z matično domovino, kakor tudi mednarodni javnosti približati kitajski jezik in kulturo, sodobno Kitajsko in predvsem Šanghaj skozi najnovejše kitajske publikacije.
Dostop na daljavo

sskj

V letu 2014 je izšla druga, dopolnjena in deloma prenovljena izdaja Slovarja slovenskega knjižnega jezika (SSKJ2), ki je najobsežnejše in nacionalno najpomembnejše slovarsko delo. Nova izdaja je dopolnjena z opisi besed in pomenov, ki so se v slovenščini širše uveljavili v zadnjem poltretjem desetletju (po letu 1991). Tako je bilo dopolnjenih večje število obstoječih gesel in dodanih več kot 4.500 novih slovarskih gesel, ki odražajo spremembe v družbi, vrednotah in pogledu na svet.
Prosto dostopni vir

fran thumb

Portal Fran združuje slovarje, slovenistične jezikovne vire in portale, ki so nastali ali še nastajajo na Inštitutu za slovenski jezik Frana Ramovša ZRC SAZU, ter slovarje, ki so v okviru dela na tem inštitutu dobili digitalno obliko. Omogoča tudi iskanje po drugih izbranih slovenskih jezikovnih korpusih. Namen portala je omogočiti dostop do slovarskih informacij čim širšemu krogu uporabnikov, zato omogoča tako povsem preproste kakor tudi zelo kompleksne poizvedbe.
Prosto dostopni vir

Sopomenke

Slovar sopomenk sodobne slovenščine je najobsežnejša prosto dostopna avtomatsko generirana zbirka sopomenk za slovenščino. Zajema iz različnih podatkovnih zbirk in prinaša možnost primerjave med rabo različnih sopomenk ter povezavo na podatke v referenčnem korpusu sodobne slovenščine Gigafida. Slovar je namenjen vsem, ki se poklicno ukvarjajo s slovenskim jezikom, pišejo slovenska besedila, pri čemer potrebujejo sopomenske podatke - ali pa jih slovenščina zanima in veseli prostočasno.
Prosto dostopni vir


Navodila za dostop na daljavo do informacijskih virov

Do podatkovnih zbirk lahko dostopate na daljavo s pomočjo svojega

  • COBISS uporabniškega imena: številka članske izkaznice in
  • COBISS gesla: pridobite ga v knjižnici; kasneje ga lahko v spletni storitvi Moja knjižnica spreminjate sami.

V primeru težav pišite na info@mklj.si ali pokličite na telefonsko številko 01 308 51 75.

thlsidebar

pionirska


Koledar

« September 2022 »
Po To Sr Če Pe So Ne
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri