E-knjige Biblos

Spletni portal Biblos ponuja elektronske knjige, ki si jih lahko izposodite s svojimi prenosnimi napravami (e-bralniki, pametnimi telefoni, tablicami in računalniki) ali si elektronski bralnik brezplačno izposodite v naših knjižnicah, na katerega si boste sami ali ob pomoči knjižničarja prenesli želeno knjigo iz elektronske knjižnice Biblos

Bralniki za izposojo so vam na voljo v:

 

Bralnik si lahko izposodite za 21 dni brez možnosti podaljšanja. Izposojenih e-knjig, ki jih boste prenesli na izposojen bralnik, ni možno prenesti še na drugo napravo, ker to preprečuje zaščita AdobeID.

Spletni portal Biblos, je na voljo vsem članom Mestne knjižnice Ljubljana.


Vstopite v Biblos


Razpoložljivost bralnikov


Če potrebujete pomoč pri uporabi sistema za izposojo elektronskih knjig Biblos Lib nam pišite nam na info@mklj.si.

1. Za izposojo e knjig potrebujete:

 • Številko članske izkaznice in geslo, ki ga že uporabljate za storitev Moja knjižnica v sistemu COBISS. S številko in geslom se prijavite na spletnem portalu Biblos, kjer najprej izberete svojo knjižnico in nato željeno e-knjigo. Do e-knjig lahko dostopate tudi v lokalnem katalogu COBISS.

2. V primeru, da imate svoj bralnik, mora le ta podpirati:

 • dostop do brezžičnega interneta (Wi-Fi),
 • branje ePub formata e-knjig,
Preproste nastavitve prenosa izposojenih eknjig v bralnik si preberite na Bibliosovi podstrani kako deluje.

3. V primeru, da imate svoj tablični računalnik ali pametni telefon:

 • V GooglePlay trgovini (za Android naprave) in v AppStore (za Apple naprave) poiščite brezplačno aplikacijo Biblos2. Naložite si lahko tudi brezplačno aplikacijo BluefireReader (iOS, Android) ali pa Aldiko (iOS, Android), ki vam bo omogočala branje tiste e-knjige, ki si jo boste izposodili na portalu Biblos.
 • Za uporabo aplikacije Biblosa2 ne potrebujete več vašega Adobe ID-ja. Po novem svojo bralno napravo avtorizirate tako, da v DRM nastavitvah, kjer ste prej morali vpisati svoj Adobe ID, sedaj v spustnem meniju izberete Vendor ID: inkBOOK in nato vpišete še vaše dostopne podatke za Biblos (akronim knjižnice+vpisna številka in geslo). Več informacij o pripravi in uporabi novih aplikacij si lahko preberete na Biblosovi strani kako deluje.
 • Ob uporabi aplikacije Biblos za Android ali iOS naprave morate pred številko članske izkaznice zapisati še akronim naše knjižnice (MKL).

Primer:
če je vaša članska številka 5011907, je posledično vaše uporabniško ime za vstop v sistem Biblos preko namenske aplikacije mkl5011907.

4. V primeru, da želite prebirati knjige na osebnem računalniku

 • S spletne strani ponudnika programske opreme Adobe si naložite brezplačno različico programa Adobe Digital Edition Home za prebiranje .epub datotek na osebnih računalnikih.
 • Sledite preprostim navodilom, ki jih najdete na Biblosovi podstrani kako deluje

5. Dodatne informacije o pogojih izposoje e-knjig:

 • Izposodite si lahko do štiri hkrati.
 • Čas izposoje e-knjig je 14 dni brez možnosti podaljšanja.
 • Zamudnina se ne obračuna, saj se po 14 dneh možnost prebiranja e-knjige na vaši napravi ustavi.
 • Rezervacije že izposojenih e-knjig trenutno še niso možne.

Vabljeni k sodobni, privlačni in povsem novi izkušnji branja. Vstopite v Biblos!

thlsidebar

pionirska


Koledar

« Maj 2023 »
Po To Sr Če Pe So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri