Vse moje ljubezni: spomini Tonija Karjole – Andrej Jelačin

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: sreda, 6. januar 2016 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Andreja Jelačina poznamo kot uspešnega direktorja nekdanjega goriškega gledališča in koprskega podjetja Globus film, poznejšega ravnatelja študijske knjižnice v Kopru in vodjo režije na Radiu Koper.

Predvsem pa je znan kot avtor humoresk, ki jih je objavljal v Primorskih novicah ali posnel za Radio Koper.

Je avtor komedij Piknik s tvojo ženo, Agencija za ločitve in Pacienti v čakalnici. Po knjigi humoresk Vesele in debele iz Karjole, ki jo je izdal pred dobrim desetletjem in pol, Jelačin tokrat predstavlja svojo drugo knjigo, avtobiografsko delo z naslovom Vse moje ljubezni: spomini Tonija Karjole. V njej ljubeče in pozorno opisuje svoje Senožeče, od koder je sledil svoji deški in človeški radovednosti ter se odločil za šolanje v Ljubljani, nato za službovanje v Novi Gorici in nazadnje v Kopru.

Posebno vrednost ima knjiga za gledališke ljudi, saj avtor v njej podrobno opisuje svoje igralske in režiserske začetke v Novi Gorici, leta ravnateljevanja v goriškem gledališču, zanimivo in anekdotično pa opisuje tudi poznejše dogodke in kolege, ki so na Primorskem postavljali temelje naši današnji gledališki stvarnosti.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri