Serialnost serialnosti – Nina Cvar

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: ponedeljek, 21. december 2015 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na četrtem srečanju cikla Kjer sta doma televizija in filmbomo govorili o serialnosti v televizijskem mediju. Uvodoma bomo predstavili serial (nadaljevanka) in serijo (nanizanka), v nadaljevanju pa bo sledil tako zgodovinski kot tudi širši kulturološki pregled serialnosti kot forme, ki ni izključno vezana na televizijski medij.

Televizijsko-filmski klub Škratove Čitalnice in Knjižnice Šiška je zasnovan kot interaktivni serial, na katerem bomo spoznavali temeljne sklope televizijskih študij. Gre za disciplino, ki se je z vzponom kakovostne televizije v zadnjih letih izjemno razmahnila, zahteva pa znanja različnih področij – od filma, sociologije, kulturnih študij, do filozofije. Vsak posamezni sklop bo pospremljen z ogledom konkretnih primerov, podana bo osnovna razlaga, ki bo oplemenitena s pregledi aktualnih, a tudi zgodovinsko pomembnih primerov.

Televizijsko-filmski klub, ki ga soorganizirata Škratova Čitalnica (KUD Anarhiv) in Knjižnica Šiška, se odvija enkrat mesečno.

Klub moderira Nina Cvar, filmska kritičarka in publicistka.

Televizijsko-filmski klub podpirajo Knjižnica Šiška in Mestna občina Ljubljana

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri