Mihail Romm: To je nacizem (1965)

Mihail Romm Mihail Romm

Prizorišče: Slovanska knjižnica

Datum dogodka: četrtek, 30. april 2015 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Slovanska knjižnica vabi v četrtek, 30. aprila 2015, ob 18. uri na ogled filma znamenitega ruskega režiserja Mihaila Romma.
Mihail Romm, ki je v življenju prehodil razgibano pot do umetnika in nato mednarodno cenjenega režiserja (več o avtorju>>), je 20 let po koncu druge svetovne vojne začutil dolžnost, da pobliže pokaže naravo nastanka nacizma in ceno, ki jo je plačalo človeštvo za prikazano ideologijo. Iz avtentičnega gradiva nekdanjega nemškega Ministrstva za propagando in iz del osebnega fotoarhiva Adolfa Hitlerja, kakor tudi iz različnih amaterskih fotografij, ki so jih posneli nacistični veljaki, uradniki in vojaki, je Romm po svojih besedah »izbral tiste, ki so nas najbolj osupnili, tisto, kar nam vsem daje možnost, da razmislimo...« Premišljeno zgrajeno in dokumentirano filmsko delo je na gledalce pogosto delovalo šokantno in kljub mednarodnemu uspehu šteje dokumentarec med redko predvajana dela.
 
Filmski večer pripravlja Slovanska knjižnica v sodelovanju z društvom RUSLO in Ruskim kulturnim centrom. Uvodno besedo bo pripravil direktor Ruskega kulturnega centra g. Rifat Pateev.

Slovenski podnapisi, vstop je prost.

Druge prireditve v Slovanski knjižnici
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri