Francoski literarni krožek: La vraie vie

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: ponedeljek, 17. maj 2021 ob 17:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Pogovarjali se bomo o romanu La vraie vie, prvencu pisateljice Adeline Dieudonné. Kaj se pravzaprav dogaja za štirimi stenami? Kakšna so resnična življenja ljudi okoli nas? Mlada belgijska avtorica skozi svoj roman odpira vprašanja, ki vas bodo preganjala še lep čas.

V sezoni 2020/21 v sodelovanju s KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) poteka francoski literarni krožek, kjer se na vsakem srečanju pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev. Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirata KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Obvezne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com.

Prihajajoče srečanje

  • ponedeljek, 21. junij: Texaco (Patrick Chamoiseau)
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri