O razvoju rastlin, njihovih napadalcih in kako se v tej zgodbi znajdejo hrana, netopirji in koronavirusi - dr. Marina Dermastia

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: ponedeljek, 12. oktober 2020 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Za svoje delo na področju popularizacije znanosti je prejela številne nagrade. Spregovorila bo o tem, kako so trave postala naša glavna hrana, zakaj je dobro, da razumemo, kako odpadajo plodovi paradižnika in zakaj so netopirji neupravičeno v nemilosti, kljub temu, da so potencialen vir koronavirusa sars-cov-2, ki je ustavil svet.

Biologinja Marina Dermastia, znanstvena svetnica na Nacionalnem inštitutu za biologijo in redna profesorica za področji botanike in biologije celice na Univerzi v Ljubljani in na Mednarodni podiplomski šoli Jožef Stefan ter članica uredniškega odbora revije National Geographic Slovenija, se že več kot 30 let ukvarja z raziskovanjem razvoja rastlin in molekulskih interakcij gospodarsko pomembnih rastlin z njihovimi patogeni (predvsem fitoplazmami in virusi).

Pogovor vodi Ksenija Horvat.

Pogovora ne bo mogoče v živo spremljati v prostorih Knjižnice Otona Župančiča, spremljate ga lahko prek Facebook profila Mestne knjižnice Ljubljana.

Mediji

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri