Vonj pečenih jabolk – prof. Alberto Avguštinčič

Prizorišče: Knjižnica Škofljica

Datum dogodka: sreda, 25. september 2013 ob 19:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

V avtobiografiji, ki jo je izdala založba Smar-Team iz Bevk, se dolgoletni predavatelj in profesor filozofije na Gimnaziji Poljane posveti bralcu z berljivo in pretresljivo iskreno, na trenutke tudi zelo kritično izpovedjo rejenca, otroka brez doma in družine, ki v primežu sistema skozi vsa obdobja svojega življenja skuša najprej razumeti in nenazadnje tudi stkati odnos trojca oče-mati-otrok s svetom, ki ga obdaja.

Albert Avguštinčič je bil cenjen in priljubljen profesor filozofije na ljubljanski Poljanski gimnaziji. Predčasno se je upokojil, saj zaradi izgorelosti in napadov tesnobe ni več zmogel naporov profesure in vsakodnevnih šolskih obveznosti. Psihični zlom je bil posledica Albertovega nesrečnega otroštva brez topline doma in ljubezni staršev. Mati ga je kot triletnega fantka zapustila in odšla z novim partnerjem v Anglijo. Fantič je pristal v brezdušni kmečki rejniški družini, kjer je bil zgolj poceni delovna sila. Kljub hudemu je uspešno končal šolanje, se poročil, tudi prijateljev mu ni manjkalo, vedno se je zelo trudil, da bi navezal stike s starši. Večkrat je obiskal mamo, tudi ona njega, vendar je v odnosu nekaj manjkalo, rane se niso zacelile. Grenka in ganljiva pripoved, ki utrjuje spoznanje, da starševska ljubezen ni nekaj samoumevnega in da smo bogato obdarovani tisti, ki smo je bili deležni.

Knjigo in avtorja bo predstavila Maša Modic.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri