Neskončna lepota: 50 let italijanskega filma na podlagi plakatov – Pier Giorgio Carizzoni

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: torek, 4. december 2018 ob 19:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Svetovni sloves italijanski film doživi v začetku petdesetih let v času razcveta neorealizma, ko postane italijanski film široko priznan in priljubljen po svetu. Glavni žanri so bili italijanska komedija, kriminalke in politični filmi.
Pomembnejši filmski režiserji tega obdobja so Vittorio De Sica, Federico Fellini, Sergio Leone, Luchino Visconti in Michelangelo Antonioni. Kasneje se je pojavijo še drugi filmski žanri, kot sta bila peplum in za njim špageti western, popularna v šestdesetih in sedemdesetih letih. V zadnjih letih stoletja je bila italijanska filmska scena ponovno deležna mednarodne pozornosti s številnimi odmevnimi filmi, kot so La vita è bella, Il postino in kasneje La grande bellezza. Razstavo originalnih filmskih plakatov, ki je razdeljena na dva tematska dela (Italijanska komedija in Slavni italijanski režiserji) bo predstavil kustos razstave Pier Giorgio Carizzoni. Razstava bo na ogled od 3. decembra 2018 do 13. januarja 2019. V sodelovanju z Italijanskim inštitutom za kulturo in kulturnim društvom Associazione Culturale Dioniso, Milan.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri