Koncert Patricije Škof tria

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: ponedeljek, 17. september 2018 ob 20:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Tokrat se nam bo predstavil trio, ki ga sestavljajo vokalistka Patricija Škof, kitaristka Urška Supej in basist Luka Dobnikar, vsi študentje jazz glasbe v sosednji Avstriji. Mladi jazz glasbeniki so leta 2017 sodelovali na zgoščenki Jazzosledci vol.1, ki je izšla v okviru festivala Jazz Ravne. Predstavili se bodo z nekaj kompozicijami iz albuma ter lastnimi aranžmaji jazz standardov,

Patricija Škof je svojo glasbeno pot začela kot pianistka in po končani srednji šoli na Konservatoriju za glasbo in balet nadaljevala študij jazz petja na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti v Grazu pri prof. Deni DeRose. Izobraževala se je tudi pri priznanih glasbeniki kot so Charenee Wade, Norma Winstone, JD Walter, Ana Bezjak, Marko Črnčec, Sachal Vasandani, Gregory Hutchinson, Kate McGarry, Theo Bleckmann. Redno sodeluje in koncertira z domačimi in tujimi glasbeniki.

Urška Supej je mlada kitaristka, ki je po uspešni maturi na prvi gimnaziji Maribor in po zaključenem izobraževanju na jazz oddelku Glasbene šole Karol Pahor Ptuj začela obiskovati Koroški deželni Konservatorij v Celovcu, program jazz kitare pri profesorju Agostino Di Giorgiu. Igrala je v različnih zasedbah, med drugim pri JazzLadies in SugarCakes, pa tudi pri Big bandu Konservatorija za glasbo in balet Maribor. Sodeluje pri različnih projektih in skupinah, veliko deluje s svojim kvartetom, veliko pa spremlja tudi jazz vokalistke.

Luka Dobnikar je študent kontrabasa na jazz oddelku Univerze za glasbo in upodabljajočo umetnost v Grazu. Dokončal je dve leti na Konservatoriju za glasbo ter balet Ljubljana pri profesorju Matevžu Smerkolu. Bil je član več zasedb kot so; Jazz in the Pants, Big Band Grosuplje, Monowi Twins. Med drugim je tudi štipendist Mestne Občine Ljubljana.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri