Veliki glasbeni izvajalci in interpreti: pianisti in pianistke – dr. Mitja Reichenberg

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 17. maj 2018 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Razvoj klavirja je bil v marsičem izredno pomemben. Po eni strani je prispeval k popularizaciji glasbe, saj je bil glasbilo, ki so si ga v 18. in 19. stoletju množično želeli v vseh meščanskih hišah, po drugi strani pa je pospešil razvoj pianistike, glasbenih šol, komorne igre, kulturne družabnosti in še marsičesa.
Veliki pianisti in pianistke so bili v svojem času izredno popularni, bili so poosebljeno umetniško in kulturno življenja svojega časa in delovanja. Vemo, da so bili med skladatelji odlični pianisti (Mozart, Beethoven, Chopin. Liszt ...) in mnoge zamolčane pianistke (Fanny Mendelssohn, Clara Wieck, Myra Hess), vendar se bomo tokrat srečali z izvajalci in izvajalkami sodobnejšega časa. Med njimi bodo Vladimir Horowitz, Arthur Rubinstein, Glenn Gould, Martha Argerich, Evgeny Kissin, Helene Grimaud, Lang Lang, Oscar Peterson, Annie Fischer, Valentina Lisitsa, Ivo Pogorelić, Diana Krall, Dubravka Tomščič, Keith Jarrett, Maksim Mrvica in še mnogi drugi.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri