BorZ & Afrobeat – Funk/Blues projekt

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: sreda, 25. oktober 2017 ob 20:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Bor Zakonjšek je izurjen bobnar, kitarist in avtor, ki je svojo glasbeno pot začel že v zgodnjih letih. Glasbene zvrsti, ki jih je osvojil, se raztezajo od klasike in jazza do afriške glasbe, bluza in funka. Kot soustanovitelj zasedbe Moonlight Sky je v vlogi bobnarja ter avtorja koncertiral tako doma kot v tujini. Glasbeno pot je nato nadaljeval z lastno zasedbo CikCak, v kateri je izpostavljal predvsem svoj žanrsko zanimiv "afriški" stil, ki ga je črpal iz glasbe severno-malijskih blues kitaristov, kot so Ali-Farka-Toure, Boubacar Traore ter zasedbe Tinariwen.

V vlogi bobnarja je gostoval v različnih zasedbah z Dejanom Lapanjo, Tadejem Koširjem, Galom Gjurinom, Ninom de Glerio, Igorjem Leonardijem, Lolito, Prismojenimi profesorji bluza, Katjo Šulc, Jano Beltran, Joštom Drašlerjem, Vitom Marenčem, Carnaval, Šemsudimom Džopo, Vidom Drašlerjem, Žigom Golobom, Cenetom Resnikom, Janom Tomšičem, Katarino Juvančič, Matijo Krečičem, Juretom Capudrom in še mnogimi drugimi. Tokrat se v zasedbi z Afrobeat-Funk-Blues projektom predstavlja v sveži bendovski postavi z glasbeniki iz različnih glasbenih svetov.

Zasedba

  • Bor Zakonjšek - avtor glasbe, bobni, el.kitara
  • Miha Kraker - el.kitara
  • Aljoša Struga - el.bas
  • Jasna Kmetec - saksofon
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri