Veliki glasbeni izvajalci in interpreti: orkester – dr. Mitja Reichenberg

Prizorišče: Knjižnica Otona Župančiča

Datum dogodka: četrtek, 21. september 2017 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Glasbeni svet je svet izvajanja glasbe. V letošnjem ciklu si bomo pogledali, kdo vse so bili in so še najpomembnejši glasbeni izvajalci in interpreti - od velikih orkestrov in dirigentov do vokalnih interpretov, tako solistov in solistk, kakor tudi zborov.

Nato se bomo seznanili z mojstri in mojstricami godal, pihal, trobil in tolkal. Ne bomo pa prezrli niti izvajalcev in izvajalk na klavirju, orglah, harfi in še kakšnem dodatnem glasbilu. Prvo srečanje je namenjeno najprej celotni, veliki glasbeni sliki – to je največjim orkestrom, ki predstavljajo vrh glasbene poustvarjalnosti v tej najbolj množični obliki. Naštejmo vsaj nekatere, kjer se bomo ustavili: Berlinska in Dunajska filharmonija, Londonski simfoniki, Chicago simfonični orkester, pa Orkester Bavarskega radia, Filharmonija Cleveland, New Yorška filharmonija, Peterburg filharmonija, Bostonski simfonični orkester, Ruski nacionalni orkester, Saito Kinen orkester, pa Češka filharmonija, Leningrajski filharmoniki itd.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri