V kraljestvu dokumentarnega filma. O.J.: Made in America – Jasmina Šepetavc

Prizorišče: Knjižnica Šiška

Datum dogodka: ponedeljek, 20. marec 2017 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv prireditev

Na petem srečanju se bomo osredotočili na film O.J.: Made in America, letošnjega nominiranca za oskarja za dokumentarni film. Ogledali si bomo odlomke tega 8-urnega filma in ga poskušali analizirati.

Zanimalo nas bo: ali je film dokumentarec ali mini serija; kako film gradi suspenz v zgodbi, ki je do podrobnosti poznana že celemu svetu; kakšno mesto ima v narativni strukturi filma; in kako je film mogoče politično kontekstualizirati.

Jasmina Šepetavc je doktorska študentka študij spolov in filmska kritičarka, ki objavlja v vseh večjih domačih publikacijah.

V sezoni 2016/2017 bo Filmski klub, ki ga izvajamo v sodelovanju s Škratovo čitalnico, obravnaval dokumentarni film kot izjemno zanimivo filmsko področje. Ne le, da je dokumentarni film nadvse dovzeten za družbene, individualne, tehnološke in notranje filmske spremembe, raziskave ugotavljajo, da je dokumentarec tista filmska panoga, ki je v turbulentni zgodovini sedme umetnosti vselej predstavljala zanimivo torišče drznih idej, nastopala pa je tudi kot gibalo estetske inovativnosti.

Filmski klub moderira Nina Cvar, filmska kritičarka in publicistka.

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri