40 let Triglavskega narodnega parka – mag. Janez Rakar in Majda Odar

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: torek, 20. april 2021 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Narodni parki so zavarovana območja narave, ki si zaradi izjemnosti in neprecenljivosti zaslužijo največjo možno skrb. Triglavski narodni park je edini narodni park v Sloveniji. Letos obeležujemo 40-letnico razglasitve prvega zakona o Triglavskem narodnem parku in 60-letnico odloka o razglasitvi Doline Triglavskih jezer za Triglavski narodni park.

Kakšen je namen narodnih parkov, kateri so cilji Triglavskega narodnega parka, kakšne naloge opravlja Javni zavod Triglavski narodni park in s kakšnimi izzivi se srečujejo, bosta v pogovoru s Petrom Ribičem predstavila direktor Javnega zavoda Triglavski narodni park mag. Janez Rakar in vodja informacijsko izobraževalne službe Majda Odar.

Mag. Janez Rakar vodi Javni zavod Triglavski narodni park od sredine leta 2017, poudarek njegovega dela pa je sodelovanje z deležniki za doseganje ciljev parka: ohranjanje narave in kulturne dediščine ter spodbujanje trajnostnega razvoja.
Majda Odar je vodja informacijsko izobraževalne službe v Triglavskem narodnem parku in koordinatorica projektov za izobraževanje, usmerjanje obiska, umirjanje prometa in trajnostni razvoj.

Dogodek si lahko ogledate prek spleta na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri