MGL v MKL: med odrom in literaturo – Nejc Gazvoda

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: torek, 13. april 2021 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

V sodelovanju z Mestnim gledališčem ljubljanskim (MGL) smo v letošnjem letu zasnovali nov projekt MGL v MKL: med odrom in literaturo, cikel pogovorov, ki bodo potekali v MKL-Knjižnici Otona Župančiča.

Oba svetova - knjižnico in gledališče - družijo isti cilji in vrednote o vzgoji in opolnomočenju bralcev oz. občinstva za kritični in poglobljen razmislek o času in prostoru, saj oboji želimo občinstvu približati vrednost in razumevanje umetnosti (predvsem gledališča in literature). Prvi gost, ki združuje najboljše iz obeh svetov, bo Nejc Gazvoda, dramatik in režiser, ki je z MGL sodeloval že večkrat, trikrat kot pisec in dvakrat kot režiser. Nazadnje je leta 2018 na Velikem odru režiral uspešnico, družinsko dramo Tih vdih, za katero je leta 2019 prejel Grumovo nagrado za najboljše izvirno dramsko besedilo in Borštnikovo nagrado. Občinstvu Mestnega gledališča ljubljanskega se je v letošnji sezoni ponovno dokazal v vlogi avtorja in režiserja, tokrat romantične drame Jazz, ki jo je po naročilu umetniške vodje MGL Barbare Hieng Samobor napisal z mislijo na oba igralca, Ajdo Smrekar in Sebastiana Cavazzo. Uprizoritev je uvrščena v tekmovalni program 51. Tedna slovenske drame, ki bo potekal novembra, obenem pa je prek spleta doživela velik uspeh, saj si jo je ogledalo že zavidljivo število gledalcev.

Pogovor z Nejcem Gazvodo  bo vodila Ksenija Horvat.

Zaradi trenutnih epidemioloških razmer si boste pogovor lahko ogledali prek spleta, na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana ter Facebook profilu Mestnega gledališča ljubljanskega.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri