Brati inu obstati

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: četrtek, 29. april 2021 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Mnogo je razlogov, zakaj se bralci kdaj ne moremo srečati ob istem času v istem prostoru, prejšnje leto pa nam je vsem naložilo še enega. Vsi bralci, ki niste iz okolice knjižnice, morda živite kje drugje v svetu ali pa srečanje v živo preprečuje kakšen drug vzrok in bi želeli ohraniti pogovor o prebranem ter vas zanima sodobna slovenska literatura, se bomo mesečno srečevali preko Zooma.

Naslovi bodo izbrani glede na dostopnost preko Biblosa. Brali bomo knjige, ki jih niste zasledili na lestvicah najbolj iskanih, a vendarle takšne, o katerih se boste po branju zagotovo želeli še pogovoriti!

Na tretjem srečanju bomo brali knjigo Sebastjana Preglja: Leta milosti.

»V Letih milosti se srečajo prvine, ki jih je Pregelj posamično obdeloval v predhodnem pisanju. Povežeta se podeželje in urbano okolje, čustvena liričnost in komunikacijska otopelost, zadrta osamljenost in želja po dvojini, posameznikov pogum in institucionalna lojalnost, spretno napisano, dinamično in tekočo pripoved pa v še toliko večji meri pretresajo groteskne povezave in vdori nadnaravnega.« (Mojca Kumerdej, Delo, 15.6.2005)

Srečanje bo potekalo prek Zoom-a! Bralno skupino bosta povezovali Staša Kumše in Špela Plestenjak. Prijava in več informacij: spletnabs@mklj.si.

Povezava na FB dogodek

Izposoja na Biblosu

Zoom srečanje

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri