Se lahko osvobodimo tesnobe? – Leo Ivandič

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: četrtek, 22. april 2021 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Občutek tesnobe je neprijeten. Kar ga dela še bolj neprijetnega, je, da ljudje razlogov zanj največkrat ne razumemo. Tudi v psiholoških učbenikih lahko beremo, da je tesnoba strah, ki ga ne moremo razumeti, da gre za nekakšen nedoločen strah. Poleg tega jo pogosto omenjajo kot patološko občutenje, kar naj bi pomenilo, da je z osebo, ki čuti tesnobo, nekaj narobe. Pa je res tako?

Na predavanju bomo osvetlili pojem normalne in patološke tesnobe, spoznali razloge za njeno občutenje ter kako se s tesnobo soočati v vsakdanjem življenju.

Predaval bo Leo Ivandić, Šola čustvene inteligence.

Pred predavanjem bodo člani Društva študentov psihologije Slovenije predstavili svoj projekt Kako si?, s katerim želijo študentom in ostali širši okolici ponuditi strokovno in kakovostno informacijo o duševnem zdravju, do katere posameznik drugače ne zna ali ne more pristopiti. Želijo opozoriti tudi na trenutne družbene in socialne razmere ter aktivno (tako fizično kot psihično) spoprijemanje z njimi.

Dogodek si lahko ogledate prek spleta na Facebook profilu Mestne knjižnice Ljubljana.
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri