Obvladovanje stresa in ohranjanje psiho-fizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti (MBSR) - mag. Lucija L. Skok

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 29. marec 2021 ob 19:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

»Ko opazimo stres v sebi, se vprašajmo, česa nas je strah. Kako se preobremenjujemo? Zakaj oddajamo svojo moč?« (Louise L. Hay). Kako torej prepoznati stres in vzroke zanj? Kako stres obvladovati? Kako izstopiti iz avtomatskega reagiranja in zavestno izbrati željen odziv? Kako najti svoj notranji mir in avtentično živeti sebe?

Na predavanju bomo na ta vprašanja odgovorili s pomočjo MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) programov obvladovanja stresa s pomočjo čuječnosti ter skupaj preizkusili tehnike, ki nam pri tem lahko pomagajo.
MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction), ki je edini znanstveno raziskan in dokazano učinkovit program za obvladovanje stresa in izboljšanje psihofizičnega zdravja s pomočjo čuječnosti. Razvit je bil na Medicinski fakulteti Univerze Massachusetts, ZDA (dr. Jon Kabat-Zinn). V tujini je zelo cenjen na področju delovnega okolja, zdravstva, izobraževanja (vrtci, šole, univerze), na sodiščih, v zaporskih sistemih in drugje.

Prijava obvezna: lucija@lucijaskok.si (z imenom in priimkom). Po prijavi, pred dogodkom, prejmete ZOOM povezavo.

Mag. Lucija L. Skok je certificirana učiteljica MBSR, pravnica in mediatorka na Okrožnem sodišču v Ljubljani. Izvaja predavanja in programe MBSR s področja obvladovanja stresa in čuječe komunikacije. Njenih programov MBSR se lahko v živo udeležite v Mengšu in Radomljah ter on-line.

Več o predavateljici na: www.lucijaskok.si

 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri