Angleški bralno-debatni krožek – Duncan Macmillan: Lungs

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: petek, 26. marec 2021 ob 17:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Lungs (Pljuča) so sodobna dramska igra Duncana Macmillana. Delo se osredotoča na novodobne tegobe, ki mučijo oba protagonista in obenem tudi edina nastopajoča v drami. Mlad par se sooča z vprašanjem, s katerim se slej ko prej po nekaj letih skupne zveze sooči vsak mlad par: ali imeti otroka ali ne.

Kdaj je pravi čas zanj, v obdobju terorističnih napadov, vedno bolj grozečih posledic klimatskih sprememb in politične nestabilnosti? Je sploh kdaj pravi čas ali je to preveč sebična odločitev, glede na ogljični odtis, ki ga pusti za seboj en sam človek? Avtor na trenutke z dobršno mero ironije preigrava njune na glas izrečene dileme in hipotetične posledice odločitev vse do končne odločitve.

Skupina je odprta za vsakogar, srečuje se zadnji petek v mesecu, pogovori so namenjeni spoznavanju literarnih del in hkrati vadbi angleškega jezika, saj potekajo izključno v angleščini. Udeleženci se po vnaprejšnjem dogovoru izmenjujejo pri vodenju posameznega srečanja.
Srečanje bo potekalo prek spletne konference z aplikacijo Zoom.

Prijava na zoom srečanje:
https://upr-si.zoom.us/j/2827785462?pwd=QlFCTG5LNkloU1ZrYlU1R1JFeUVEUT09

ID: 282 778 5462
Geslo: 0rVXP9

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri