Brati inu obstati – Stanka Hrastelj: Prva dama

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: četrtek, 25. marec 2021 ob 18:00

Ciljna skupina: Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Mnogo je razlogov, zakaj se bralci kdaj ne moremo srečati ob istem času v istem prostoru, prejšnje leto pa nam je vsem naložilo še enega. Vsi bralci, ki niste iz okolice knjižnice, morda živite kje drugje v svetu ali pa vam srečanje v živo preprečuje kakšen drug vzrok in bi želeli ohraniti pogovor o prebranem ter vas zanima sodobna slovenska literatura, se bomo mesečno srečevali preko Zooma.

Naslovi bodo izbrani glede dostopnosti na Biblosu. Brali bomo knjige, ki jih niste zasledili na lestvicah najbolj iskanih, a vendarle takšne, o katerih se boste po branju zagotovo želeli še pogovoriti.

Na drugem srečanju bomo brali knjigo Stanke Hrastelj: Prva dama, kjer je v sodobno slovensko okolje postavljena svetopisemska zgodba o kralju Davidu ter zapeljivi, ambiciozni in preračunljivi Batšebi. Zgodba je zapisana v ostrih in berljivih odsekih, ki nihajo med subtilnostjo in surovostjo, zavihti pa se od nadvladanja do ponižanja, manipuliranja in samozatajevanja. 

Bralno skupino bosta povezovali Staša Kumše in Špela Plestenjak.

Prijava in več informacij na mailu: spletnabs@mklj.si.

Povezava na Zoom srečanje: https://zoom.us/j/97669293502.

Izvodi knjige so dostopni v naših knjižnicah: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/mkl-50/293992960.
in za izposojo preko Biblosa: https://plus.si.cobiss.net/opac7/bib/mkl-50/299289344.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri