Francoski literarni krožek: Mémoires d’une jeune fille rangée

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 15. marec 2021 ob 17:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Pogovarjali se bomo o biografskem romanu Simone de Beauvoir: Mémoires d’une jeune fille rangée, ki je izšel leta 1958. Delo predstavlja intimno sliko odraščanja v francoski meščanski družini, predvsem pa upora mladega dekleta proti konvencijam meščanske družbe in uveljavitve lastnih intelektualnih in eksistencialnih ambicij. Govori tudi začetkih razmerja z življenjskim spotnikom J. P. Sartrom.

V sezoni 2020/21 v sodelovanju s KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) poteka francoski literarni krožek, kjer se na vsakem srečanju pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev. Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Letošnja novost: namesto dveh romanov, ogled dveh filmov! Naslovi sledijo kmalu.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirata KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Obvezne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com.

Prihajajoča srečanja

  • ponedeljek, 19. april: film La religieuse (Jacques Rivette)
  • ponedeljek, 17. maj: La vraie vie (Adeline Dieudonné)
  • ponedeljek, 21. junij: Texaco (Patrick Chamoiseau)
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri