Francoski literarni krožek: Qu’Allah bénisse la France

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 15. februar 2021 ob 17:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

 Tokrat se bomo pogovarjali o knjigi  Qu’Allah bénisse la France francoskega pisatelja, glasbenika in režiserja kongoškega porekla Abd al Malika.

V leta 2004 izdanem avtobiografskem romanu avtor pripoveduje o težkem otroštvu v samohranilski družini s sedmimi otroci, ki ga je preživljal v Neuhofu. Za to delo je dobil leta 2005 belgijsko nagrado Prix Laurence Trân. 

V sezoni 2020/21 v sodelovanju s KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) poteka francoski literarni krožek, kjer se na vsakem srečanju pogovarjamo o enem izmed sodobnih romanov znanih frankofonih pisateljic in pisateljev. Beremo v izvirniku, prav tako tudi krožek praviloma poteka v francoščini, torej je namenjen vsem, ki imate solidno znanje francoskega jezika (vsaj nivo B1) in radi berete sodobno leposlovje.

Letošnja novost: namesto dveh romanov, ogled dveh filmov! Naslovi sledijo kmalu.

Francoski literarni krožek vodi mag. anglistike in francoščine, Aicha Boughazi, ki je v letu 2015/2016 vodila brezplačni francoski krožek v okviru KUD Anarhiv (Škratova čitalnica) ter spomladi 2017 tudi prvo edicijo Francoskega literarnega krožka.

Francoski literarni krožek sofinancirata KUD Anarhiv (program Škratova čitalnica) in Mestna knjižnica Ljubljana.

Obvezne prijave na naslov: aicha.boughazi.92@gmail.com

Prihajajoča srečanja

  • ponedeljek, 15. marec: Mémoires d’une jeune fille rangée (Simone de Beauvoir)
  • ponedeljek, 19. april: film La religieuse (Jacques Rivette)
  • ponedeljek, 17. maj: La vraie vie (Adeline Dieudonné)
  • ponedeljek, 21. junij: Texaco (Patrick Chamoiseau)
S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri