Slovanski bralni klub: Prispevek k zgodovini radosti

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: ponedeljek, 16. november 2020 ob 18:00

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Na podstrešju vile na obrobju Prage najdejo truplo bogatega podjetnika. Čeprav kaže, da si je ta sodil sam, policist sumi, da gre za umor. Sledi ga privedejo v oranžno hišo pod Petřínom, kjer polagoma razkriva skrivnost njenih treh stanovalk, izobraženih svetovljank, ki so očitno prestopile meje zakona.

V knjigi, zasnovani kot detektivska srhljivka z elementi romana noir, avtorica obravnava problematiko, ki ostaja aktualna tudi v 21. stoletju: polovica človeštva je omalovaževana samo zato, ker se je rodila v telesu z vagino.

Gostja četrtega oz. zadnjega srečanja v letu 2020, ki ga bo vodila slavistka Jana Šnytová, bo prevajalka knjige Tatjana Jamnik.  Bralni klub bo potekal preko spleta, prijave na tel. št. 01 308 56 00 ali na e-naslovu slovanska@mklj.si.

V Slovanskem bralnem klubu izpostavljamo najimenitnejša dela slovanskih avtoric in avtorjev, ki suvereno sooblikujejo pokrajino evropske in svetovne literarne tradicije. O knjigah v sproščenih pogovorih razpravljamo z njihovimi prevajalkami in prevajalci ter ustvarjalkami in ustvarjalci. Bralni klub vodita slavistki Tatjana Jamnik in Jana Šnytová.

PROGAM:

ponedeljek, 1. 6. 2020, ob 20.00 (v obliki spletne konference)
Newyorška trilogija
Gost: avtor Iztok Osojnik

ponedeljek, 21. 9. 2020, ob 18.00
Stanisław Lem: Solaris
Gostja: prevajalka Tatjana Jamnik

ponedeljek, 12. 10. 2020, ob 18.00
Ignacy Karpowicz: Osti
Gostja: prevajalka Jana Unuk

ponedeljek, 16. 11. 2020, ob 18.00
Radka Denemarková: Prispevek k zgodovini radosti
Gostja: prevajalka Tatjana Jamnik

Sofinancira program Evropske unije Ustvarjalna Evropa.


»Knjiga je najmočnejše orožje naroda. Narod, ki ceni knjige, hkrati ceni svojo duhovno neodvisnost, te pa ne bo izgubil, dokler bo imel svojo književnost.«
Karel Čapek

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri