Literatura v mestu: Maja Čakarić in dr. Tone Smolej

Prizorišče: E-dogodek (splet)

Datum dogodka: četrtek, 3. december 2020 ob 18:30

Ciljna skupina: Mladi, Odrasli, Starejši

Tip dogodka: Arhiv e-prireditev

Na jesenskem pogovornem večeru se nam bosta pridružila novinarka Maja Čakarić in dr. Tone Smolej, redni profesor na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo ljubljanske Filozofske fakultete.

Skozi prizmo literarnovedne discipline imagologije bosta spregovorila, kakšne podobe Ljubljane in njenih prebivalcev so v svojih delih zapisali tuji avtorji, ki so prišli ali prihajali v naše mesto. Predstavila nam bosta različne podobe, kakršne so se jim zapisale v dnevnike, pisemske korespondence, spomine, biografije, literarna dela in potopise.
Maja Čakarić deluje v medijih. Na Delu je pripravljala redne tedenske intervjuje, ki so pozneje izšli v knjigi Ljubljanapolis.

Literatura v mestu je cikel treh pogovornih večerov z literarno - domoznansko tematiko. Na večerih, kjer si teorija in praksa podajata roko, z različnimi sodobnimi avtorji, ki žive in ustvarjajo v Ljubljani, ter z literarnimi teoretiki in literarnimi zgodovinarji spregovorimo o aktualnih literarnih delih.

Pogovor, ki ga bo povezovala Erika Marolt, boste lahko spremljali preko Zoom aplikacije.

Zoom povezava:

https://zoom.us/j/92134548266

Meeting ID: 921 3454 8266

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Nastavitve zapri